Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Prøveprosjekt med elektronisk kontroll

Etableringen av prøveprosjektet med elektronisk kontroll er nå i full gang. Arbeidet styres og koordineres gjennom en prosjektgruppe som ledes av Jan-Erik Sandlie i KSF, og har knyttet til seg kompetanse fra kriminalomsorgen over hele landet.
armband

En del organisatoriske spørsmål er nå avklart, blant annet utvelgelse av forsøkssteder i de enkelte regioner. Følgende forsøkssteder er valgt:

  • Oslo
  • Hedmark
  • Vestfold
  • Rogaland
  • Sogn og Fjordane
  • Troms

Det er friomsorgen i disse fylkene som skal ha det formelle ansvaret for gjennomføringen, men pålegges å gjennomføre forsøksvirksomheten i et tett samarbeid med fengslene.

Når det gjelder bemanningen på forsøksstedene planlegges det å tilsette rundt 6 personer, likt fordelt mellom fengselsfaglig og sosialfaglig kompetansebakgrunn. Disse skal inngå i en vaktordning som skal dekke behovet for nødvendig oppfølging og kontroll av domfelte. Opplæring av de ansatte ved forsøksstedene skal gjennomføres i god tid før ordningen iverksettes.

Det skal legges en plan for det faglige innholdet i straffegjennomføringen, og KRUS skal legge til rette for en prosessevaluering som skal foregå fortløpende under prosjektperioden. KITT har ansvaret for etablering og forvaltning av kontrollsentralen i Horten, anskaffelse av IKT-løsning og tilpasning til Kompis. Det utarbeides et konkurransegrunnlag til løsningen som skal legges ut på offentlig anbud i mars.

Et nytt regelverk er i ferd med å utformes. Utkast til forskrift er sendt på høring, med frist 23. mai 2008. Retningslinjer vil bli sendt på høring på et senere tidspunkt.

 

Målsettingen er at straffegjennomføring med elektronisk kontroll skal iverksettes fra 1. september 2008.

 

 

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk