Mobil Versjon

Premiere på norgeshistoriens første fengselsopera

Bergen fengsel avdeling Osterøy og Bergen Nasjonale Opera inviterer til opera om trollet, Rike-Per og gutten som vant prinsessen.

Fantøya

Innsatte og ansatte i fengselet, korister fra Bergen-området og profesjonelle sangere går sammen om å lage operaen "Trollet på Fantøya", som fremføres 10. desember på Ulvsnesøy der fengselet ligger.

Musikken er hentet fra gamle norske melodier, men også Grieg - og rap fra den bergenske rapperen Marcus.

Historien handler om den korrupte Rike-Per Kremmer, hans adopterte sønn og et skremmende troll som vet svarene på alle spørsmålene i verden. Trollet har fanget en prinsesse, som til slutt hjelper gutten å beseire Rike-Per!

Den erfarne regissøren Tom Guthrie og kormester Håkon Matti Skrede står for eventyroperaen sammen med solister og et kor av innsatte, ansatte og korister fra Bergen.

Innsatte på Ulvsnesøy vil ta del i alle delene av produksjonen: sang, skuespill, musikere, scenebyggere, props laging, teknikere og markedsføring.

"Trollet på Fantøya" er basert på et norsk eventyr. Ulvsnseøy blir på folkemunne omtalt som Fantøya. Operaen produseres av Bergen Nasjonale Opera.

I forbindelse med operaen inviteres det også til julemarked med servering av lokalprodusert mat og salg av fuglebur, villsauspekepølse, straffekaffe og kransekake.


VIKTIG INFORMASJON
"Trollet på Fantøya" spilles 10. desember, kl. 12.30 og 14.30 på Ulvsnesøy.
NB! Transport til og fra øya er begrenset. Se under for informasjon om togtider og båttransport.
Varighet: 50 minutter uten pause

Billetter - begrenset antall
Voksen: kr 400
Barn: kr 200
Ansatte Bergen fengsel: kr 200

Billetten inkluderer båt fra Vaksdal til Ulvsnesøy, servering av suppe og gløgg, forestilling og buss tilbake til Bergen. Billett må kjøpes i forkant.

FORESTILLING 12:30 - 13:20
Tog fra Bergen kl. 09:59
Tog ankomst Vaksdal stasjon kl. 10:30
Båt fra Vaksdal kai til Ulvsnesøy fra kl. 10:40 
Første båt fra Ulvsnesøy til Vaksdal kai kl. 13.30
Buss fra Vaksdal, som stopper i Arna, Åsane, Bystasjonen og Festplassen avgang kl. 14:30

FORESTILLING kl. 14:30 - 15:20
Tog fra Bergen kl. 12:56
Tog ankomst Vaksdal kl. 13:26
Båt fra Vaksdal kai til Ulvsnesøy kl. 13:05
Båttransport fra Ulvsnesøy til Vaksdal kai fra kl. 15:30
Buss fra Vaksdal, som stopper i Arna, Åsane, Bystasjonen og Festplassen avgang kl. 16:30
NB! Fengselet har to båter, "Urd" og "Ulf", hver båt tar 12 passasjerer.

Velkommen! --

Bergen fengsel avd. Osterøy ligger i Osterøy kommune, på en liten øy i Sørfjorden, mellom Bruvik og Vaksdal, som heter Ulvsnesøy. Ca. 5 mil øst for Bergen. Avdelingen har egen båtdrift som går i rute mellom Ulvsnesøy, Bruvik og Vaksdal. Den letteste måten å komme til Ulvsnesøy på er å ta toget til Vaksdal stasjon. Toget bruker ca. 25 min. fra Bergen. Med bil fra Bergen bruker en ca. 45 min.

Avdeling Osterøy har 26 ansatte. Avdelingen har plass til 31 innsatte hvorav 4 plasser er for kvinner. Innsatte som ønsker å sone straffen sin i avdeling Osterøy, må søke om plass. De innsatte er sysselsatt i driften, eller går på skole. Fengselet har også et lite gårdsbruk med sauer, geiter, gris, høns og hest.