Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

På oppdrag i Afghanistan

To norske fengselsansatte deltar for tiden i arbeidet med å forbedre det afghanske fengselsvesen.
Fengselet i Meymaneh i Afghanistan
Det er til enhver tid tjue velkvalifiserte kvinner og menn fra den norske justissektoren i Afghanistan. To av disse er Mie Eek Larsen og Ole Johan Fuglerud fra kriminalomsorgen.

Undervisning og yrkesopplæring

Bak terroraksjonene og trefningene som preger nyhetene fra Afghanistan foregår det for tiden et omfattende arbeid, et prosjekt som har som siktemål at det afghanske folket en dag skal være selvhjulpne - ikke bare når det gjelder egen sikkerhet, men på alle samfunnsområder.

Norge er det eneste landet som bidrar med fagfolk fra hele straffesakskjeden. Det er politifolk som bidrar til å utdanne og støtte afghanske kolleger. Det er dommere, påtalejurister og forsvarsadvokater som gir veiledning i behandlingen av narkotikasaker i rettsapparatet, og det er fengselsbetjenter som bistår provinsmyndighetene i Faryab med forbedringer innen fengselsvesenet:

- Vårt mandat er å kartlegge fengselssituasjonen. Først og fremst i Meymaneh, men etter hvert også i resten av provinsen. Hvilke fengsler finnes, hva er den fysiske situasjonen (bygninger, vann, sanitærforhold), personalsituasjonen (antall, opplæring, ledelse) og innholdet (aktivitet, besøk, menneskerettigheter). I tillegg vil det være et særskilt fokus på kvinnenes situasjon – og deres barn. Undervisning og yrkesopplæring er to sentrale stikkord i denne forbindelse. Trygghet, innhold og rettssikkerhet er de tre ordene vi har valgt å fokusere på, skriver Mie Eek Larsen og Ole Johan Fuglerud i det nye nummeret av "Aktuelt for kriminalomsorgen".

Mediestorm på Berg

Etatsbladet inneholder denne gangen også artikler fra fagkonferansen Faget i fokus.

Det er i tillegg en lengre reportasje fra fengselet i Mosjøen og et intervju med fengselsleder Kay Sudland, som i vinter virkelig fikk oppleve mediestormen.

Les nr 2 av Aktuelt for kriminalomsorgen her.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk