Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Oslo fengsel i Showbiz

Oslo fengsel konkurrerte mot Oslo Plaza på NRKs Showbiz fredag. - Jeg synes det var kjempegøy å være med, og ingen dummet seg ut, sier fengselsbetjent Lise Jakobsen.

Oslo fengsel ble ifjor vår invitert til å være med på Showbiz på NRK. I hvert program reiser programlederne ut på hver sin arbeidsplass for å plukke ut deltakere blant de ansatte. De ansatte skal på to dager lære seg et sang og dansenummer. Dette skal de klare med hjelp fra profesjonell sangpedagog og koreograf. Vi konkurrerte mot Oslo Plaza og episoden vi var med i ble vist sist fredag.

Sykepleier Hanne Fristad sammen med programleder Jonna StømeProgramkonseptet er at vanlige arbeidfolk får muligheten til å leve ut popstjernedrømmen. Det må innrømmes at det ved første øyekast ikke akkurat yret av potensielle popstjerner blant Oslo fengsels 392 ansatte, men med god hjelp fra Helseavdelingen fant vi til slutt 12 sporty ansatte som stilte opp på audition. Av disse ble de fem beste sangerne plukket ut og sendt på to dagers øving på et hotell i byen. Sangen som skulle fremføres var selvfølgelig Jailhouse Rock.

Hyllet av innsatte
-Jeg synes det var kjempegøy å være med og det var morsomt å se hvordan programmet ble tilslutt, sier fengselsbetjent Lise Jakobsen som på fritiden synger i band. -Jeg synes vi ble fremstilt ganske ålreit. Det var ingen som dreit seg skikkelig ut, mener Lise som var på jobb dagen etter at programmet hadde gått på lufta.

-Jeg stod i metalldetektoren når de innsatte skulle ut på luft så alle gikk forbi meg, og det var en storm av reaksjoner fra innsatte. De synes det var kjempegøy! Det var nok rart for dem å plutselig se oss i en helt annen rolle, forteller Lise som synes at det var litt kjipt at de ikke vant. -Men det viktigste var jo å være med for det var utrolig morsomt, avslutter hun.

Vaktleder Geir Kristiansen fremførte Jul i Blåfjell med stor innlevelse, men kom ikke med på laget.Interessant prosess
Opptakene foregikk selvfølgelig over en mye lengre periode enn det så ut som i det ferdige programmet så det ble mye øving i treningsrommet før de skulle opptre foran publikum i Chateau Neuf. -Det var en interessant prosess å være med på og veldig artig å se det ferdige resultatet, sier vaktleder Arve Martinsen som fremførte sangen sin i en glattcelle. Han også må innrømme at de ble litt skuffet over ikke å vinne.

-Men vi var kjempefornøyd sjøl over det vi fikk til. Alle var fornøyd med sluttproduktet. Og det var veldig fint å få muligheten til å vise at også fengselsbetjenter har flere sider enn folk flest vanligvis kan få inntrykk av, avslutter han.

Gikk du glipp av programmet kan du se reportasjen og sangnummeret i Chateau Neuf.

Lise Jacobsen fremførte sangen sin på taket.  

Lise Jacobsen fremførte sangen sin på taket.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk