Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Oppmuntring i fastetid

I anledning Ramadan spanderte den marokkanske ambassaden et felles kveldsmåltid for alle de 392 innsatte ved Oslo fengsel.
Oppmuntring i fastetid

RAMADAN
  • Ramadan er den niende måneden i den islamske kalender og islams fastemåned.
  • Den mest framtredende hendelse under Ramadan er faste. Alle voksne muslimer skal her avstå fra handlinger som bryter fasten, slik som å spise, drikke, ha seksuelt samvær og røyke. Fastebestemmelsene gjelder ikke etter solnedgang.
”Vennligst ta imot denne symbolske handlingen som et tegn på en broderlig tanke inspirert av den hellige måneden Ramadan”, skriver ambassaden i sin hilsen til de innsatte.

Og maten, som bestod av kylling, couscous og grønnsaker, ble svært godt mottatt i fengselet:

- Mange muslimer tok det som en fin oppmuntring til å holde fasten, noe som kan være tøft for mange når de sitter i fengsel, forteller fengselsbetjent Knut-Erik Rønningen ved Oslo fengsel.

Øke forståelsen

Det var Soad Hirkjølen, aktivitetsleder i Wayback, som tok initiativet til denne spesielle gesten fra den marokkanske ambassaden. - Jeg ønsket at det felles kveldsmåltidet kunne bidra til positive samtaler rundt matbordet som igjen kunne øke forståelsen for praktiseringen av de forskjellige religionene, forteller hun.
Oppmuntring i fastetid}"> {Oppmuntring i fastetid}
{#SUBHEADLINE PREFIX='

' POSTFIX='

' /#} {Oppmuntring i fastetid} { 0+0200CAM0EOctober+0200ROctAMCEST='%Europe/Oslo. %000 %2007' +02:00REOctober1X='<00pam10 2007-10-03T01:00:00+02:00Wednesdayam0000="03am31Europe/Oslo">' +02:00+0200rdCESTOctober1X='' /}
{I anledning Ramadan spanderte den marokkanske ambassaden et felles kveldsmåltid for alle de 392 innsatte ved Oslo fengsel. }
{}
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk