Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nytt rundskriv om utenlandske innsatte

Et nytt rundskriv fra Justisdepartementet gir særskilte rutiner for innsatte med utenlandsk statsborgerskap.
Innsatte med utenlandsk statsborgerskap

Rutiner for informasjonsutveksling

I Rundskriv G-2/2007, som nylig ble sendt fra Justisdepartementet, angis det rutiner for informasjonsutveksling med utlendingsmyndighetene i alle saker vedrørende domfelte med utenlandsk statsborgerskap. Dette er gjort for å sikre gode rutiner for informasjonsutveksling mellom kriminalomsorgen og utlendingsmyndighetene, spesielt i forhold til spørsmålet om utvisning.

- En rask avklaring av utvisningsspørsmålet er av stor betydning både for den enkelte domfelte og for kriminalomsorgen, heter det i rundskrivet.

Rutiner for behandling av overføringssaker

I rundskrivets andre del gis det nærmere rutiner for behandling av saker vedrørende overføring til fortsatt straffegjennomføring i utlandet. Dette gjøres for å sikre en rask og effektiv saksgang i saker om overføring.

Utgangspunktet er at norske dommer på ubetinget fengselsstraff skal gjennomføres i Norge. Det er imidlertid flere muligheter for overføring til fortsatt straffegjennomføring i et annet land. I rundskrives slås det fast at departementet ønsker at kriminalomsorgen skal prioritere og intensivere arbeidet med å få domfelte overført til fortsatt straffegjennomføring i sine respektive hjemland i de tilfeller der lovgivning og internasjonalt avtaleverk åpner for dette.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk