Mobil Versjon

Nytt aspirantkull på KRUS

Mye nytt, forventninger, krav og musikk laget i Åna fengsel. Et nytt kull aspiranter er i gang på Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS.

Hans-JørgenBrucker-KRUS-02

-Dere var de beste søkerne, sa direktør Hans-Jørgen Brucker (bildet t.v.) på KRUS da han mandag 2. oktober ønsket et nytt kull med 75 aspiranter velkommen til fengselsbetjentutdanningen.

Ikke bare var aspirantene nye, nytt var også auditoriet de ble tatt imot i. For å få bedre undervisningsmuligheter for større grupper er to tidligere klasserom på KRUS nå slått sammen til ett auditorium med amfi.

-Det er et mål at dere skal bli reflekterte fengselsbetjenter, i tillegg til å utøve dette som en ren jobb, sa Brucker, som lovet at de ferske aspirantene skal få god oppfølging i utdanningsløpet de nå skal gjennom i løpet av de kommende to årene Han oppfordret også de ferske aspirantene til å stille spørsmål underveis, og aller helst mange spørsmål.

DSCF1509-kopi

Simen Rem (t.v.), annetårsaspirant på KRUS, sto for de musikalske innslagene med gitar og vokal på «Tusen grunner» og «Leven», musikk han delvis skrev mens han var aspirant i Åna fengsel.

Det nye aspirantkullet har en kjønnsfordeling som er nær 50/50, og flere enn hva som har vært vanlig i tidligere kull har erfaring fra fengselsarbeid med seg når de nå begynner på aspirantløpet.