Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nye høringer om tolketjenesten og oppgavefordeling

God kvalitet i tolketjenesten og hensiktsmessig oppgavefordeling mellom fengsel, overgangsbolig er to tiltaksområder innenfor arbeidet med oppfølging av Stortingsmelding nr. 37 Straff som virker. (2007 - 2008).

Regjeringen fremla i 2008, St. meld. Nr. 37 (2007 – 2008), Straff som virker – mindre kriminalitet – tryggere samfunn. Som ett element i oppfølgningen av meldingen ble det høsten 2009 nedsatt en arbeidsgruppe som skulle utrede behov og tiltak for å sikre adekvat tolketjeneste og informasjon til innsatte og domfelte som ikke snakker eller forstår norsk. Nå har arbeidsgruppen sendt ut sin rapport på høring. Denne finner dere her.

Godt definerte og hensiktsmessige ansvarsområder og arbeidsdeling for ulike aktører på alle nivåer av organisasjonen, er en forutsetning for en kvalitetsmessig god gjennomføring av kriminalomsorgens oppgaver. Oppgavefordelingen mellom fengsel, overgangsbolig og friomsorg bygger på gamle tradisjoner og har i liten grad blitt diskutert. Det må stilles spørsmål om dagens oppgavefordeling er den ideelle i forhold til videreutvikling av en moderne kriminalomsorg. Kriminalomsorgens sentrale forvaltninger (KSF) har derfor nedsatt en arbeidsgruppe som skulle vurdere oppgavefordelingen og utarbeide en rapport med forslag til mulige endringer. Rapporten som nå er sendt ut på høring finner dere her.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk