Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ny IKT-strategi for kriminalomsorgen

Kriminalomsorgens IKT-strategi for perioden 2005 til 2008 er nå ferdig. Strategien er bygd rundt visjonen "Helhetlige IKT-løsninger for en fremtidsrettet kriminalomsorg" og beskriver hvordan IKT skal anvendes for å modernisere kriminalomsorgen i Norge de neste fire årene.

- Vi må erkjenne at kriminalomsorgen på mange måter kan beskrives som de tusen styrmenns rike, der ildsjeler i det ganske land har satt i gang ulike spennende IKT-prosjekter. Sammenhengen mellom disse prosjektene har imidlertid vært svak, og det samme har evnen til å omsette forsøkene til ordinær drift i bred skala. Vår visjon er derfor å bygge broer mellom de mange IKT-øyene i kriminalomsorgen. For å få til dette er det viktig med en felles innsats hvor alt henger sammen og vi trekker i samme retning. Og det er derfor vi har en nasjonal IKT-strategi. Strategien skal gi en retning og en helhet i utviklingen på IKT-området i kriminalomsorgen. Vår visjon for IKT i kriminalomsorgen den neste tiårsperioden er derfor: Helhetlige IKT-løsninger for en fremtidsrettet kriminalomsorg, skriver ekspedisjonssjef Kristin Bølgen Bronebakk i forordet til strategien.

Viktige mål
For å nå denne visjonen vil kriminalomsorgen de neste fire årene prioritere IKT-arkitektur, teknisk infrastruktur og oppstart av nytt etatssystem. Sentrale mål i dette arbeidet er:
  • Å heve kriminalomsorgens teknologiske infrastruktur til en tidsriktig, sikker, robust og skalerbar teknisk plattform med høy ytelse og bred anvendelse
  • Å øke IKT-støtte til de kriminalomsorgsfaglige arbeidsprosessene
  • Å bedre kvalitet på IKT-støtten til de administrative arbeidsprosessene
  • Å heve ansattes kompetanse innen bruk av IKT i arbeidssituasjonen
  • Å gi innsatte og domfelte tilgang til IKT i skole og opplæringssammenheng
  • Å legge til rette for at ansatte kan samhandle elektronisk i faglige og administrative arbeidsprosesser
Sentrale dokument:
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk