Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ny avtale om narkotikahunder

Kriminalomsorgen og politiet styrker samarbeidet om rekruttering, opplæring og godkjenning av narkotikahunder.

Personsøk ved hjelp av tjenestehund er et viktig hjelpemiddel for å bekjempe narkotika i kriminalomsorgen.

Onsdag 4. oktober undertegnet Kriminalomsorgens sentrale forvaltning (KSF) og Politihøgskolen (PHS) en samarbeidsavtale som skal sikre rekruttering, opplæring, godkjenning, utdanning, utvikling, kvalitetskontroll og vedlikeholdstrening av kriminalomsorgens tjenestehunder.

Avtalen omfatter blant annet følgende punkter:
  • PHS skal etter anmodning fra KSF bistå med rekruttering av hunder til kriminalomsorgen.
  • PHS har ansvaret for utdanning og godkjenning av kriminalomsorgens hunder.
  • PHS skal innkalle kriminalomsorgens hundeekvipasjer til etterutdanning og sørge for avvikling av kvalitetskontroll (regodkjenning) i henhold til de samme retningslinjer som for politiets egne hunder. KSF og PHS kan bli enige om avvik fra disse retningslinjene.
  • PHS skal stille plasser til rådighet for kriminalomsorgen for øvrige relevante utdanningstilbud som er relatert til politihundetjenesten.
  • PHS skal bidra politidistriktene til å stille plass til rådighet for kriminalomsorgens hunder på lokal/regional trening for narkotikahunder. Praktisk gjennomføring avtales lokalt/regionalt. Treningsplaner oversendes kriminalomsorgens regioner.
  • Politidistriktene skal rapportere for de av kriminalomsorgens hunder som er stasjonert i politidistriktene på samme måte som for politiets egne hunder.
  • Kriminalomsorgen bør til enhver tid søke å ha en sentralt plassert instruktør (Østlandet), som ved behov og i rimelig omfang, kan stilles til rådighet for politiet etter anmodning fra politidistriktene eller PHS.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk