Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Norsk medlemskap i Europeisk fengselsnettverk

EUROPRIS (European Organisation of Prison and Correctional Service)er et nytt faglig nettverk for EU- og EØS- landene. Målet er å styrke fengselssamarbeidet mellom de europeiske landene for å skape et tryggere samfunn.
Pressebilde Marianne Vollan

Påvirke praksis og regelverk

Initiativet til EUROPRIS ble tatt i begynnelsen av 2011, og første møte ble avholdt i Scotland i oktober. Ekspedisjonssjef Marianne Vollan sitter i styret i EUROPRIS, og ser på nettverket som en gyllen anledning til å få være med å påvirke praksis og regelverk innenfor kriminalomsorgen i Europa. - Vi har savnet et profesjonelt, faglig nettverk for fengselssamarbeid. Friomsorgen har hatt dette i mange år (The European Organisation for Probation, CEP). EUROPRIS vil også være et utstillingsvindu for norsk kriminalomsorg.

20 medlemsland

EUROPRIS har i dag 20 medlemsland, og skal være et rådgivende organ i spørsmål knyttet til fengsel. Organisasjonen ønsker også å være med å påvirke politiske spørsmål knyttet til fengselsarbeid i Europa. - Dette blir en god arena til sammen å utvikle «best practice» innen for fengselsarbeid og kriminalomsorg, sier Marianne Vollan. Nettside: www.europris.org
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk