Mobil Versjon

Musikkterapi i fengsel ble bok

Venja Ruud Nilsens (t.v.) og Bente Marie Mortensens årelange musikkterapeutiske arbeid i Bredtveit fengsel og forvaringsanstalt for kvinner er blitt til bok.

Venja og Bente Marie-2

Fredag 29. november ble boka «Toner fra en celle» lansert på kulturhuset Sub Scene i Oslo. 

Boka er utgitt av forlaget Norsk Noteservice, Vigmostad & Bjørke AS og består av tre hoveddeler: Historier fra fengselet, metodisk arbeid med musikk i fengsel og til slutt noter og sanger. 

Boka gir et innblikk i musikktilbudet knyttet til Bredtveit fengsel og forvaringsanstalt. Forfatterne, som er musikkterapeuter, reflekterer rundt et 20 år langt musikkpedagogisk og musikkterapeutisk arbeid med innsatte i fengsel. Den handler om kvinner som er brakt til taushet, og om de innsattes rett til å fortelle og eie sin egen historie. Det ligger med en CD med 10 låter og med tekst, akkorder og noter til.

På lanseringen var det godt fremmøte og god stemning, og som en innledning ble filmen «Fanget i frihet» fra 2018 vist. Filmen er laget av tre studenter ved Høyskolen i Innlandet, Ida Marie Pettersen, Pernille Merethe Christoffersen og Christina Alexandra Strømsem Hanssen. Den ble nominert til Amandus’ studentpris i 2018 og er en dokumentar om bandet «Venjas Harem». Når bandet spiller inne i fengselet er besetningen innsatte, og når det spiller utenfor fengselet er de tidligere innsatte.