Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Møte mellom ministre

Mye justispolitisk erfaring var samlet da justisministeren i dag møtte tre av sine forgjengere for å drøfte fremtidens kriminalomsorg.
Møte mellom ministre
Innen sommeren 2008 vil regjeringen ha lagt frem en ny stortingsmelding om kriminalomsorgen. Dette var bakteppet da Knut Storberget i dag inviterte alle tidligere justisministere fra 1981 for å høre deres erfaringer og refleksjoner omkring fremtidens kriminalomsorg.

Og de tre tidligere justisministerne Mona Røkke (H), Helen Bøsterud (Ap) og Kari Gjesteby (Ap) møtte opp og delte villig råd til Storberget. Økt samarbeid med andre departementer, mer bruk av samfunnsstraff, og kommuene som nøkkel i forebyggingsarbeidet, var noen av anbefalingene som ble gitt videre fra de tre forgjengerne.

Bred og inkluderende prosess

Møtet i Oslo fengsel i dag markerte startskuddet for arbeidet der Storberget vil invitere ulike miljøer til å bidra i arbeidet med den nye kriminalomsorgsmeldingen. Ett av målene er at meldingen skal bidra til å skape en robust straffegjennomføringspolitikk.

- Stortingsmeldingen legger opp til en bred politisk debatt, en dialog jeg håper blir visjonær og opinionsdannende og som kan føre til en klar styrking av norsk straffegjennomføring. Jeg ønsker at så mange som mulig skal få anledning til å delta i diskusjonen om hva slags kriminalomsorg vi skal ha i framtiden, sier justisminister Knut Storberget.

Referanseskole

Statsråden har allerede møtt de tilsatte i nettmøte for å drøfte hvordan kriminalomsorgen skal møte utfordringene de kommende årene. Det vil også bli opprettet en referanseskole der elever vil komme med innspill til forståelsen av hva straff er og burde være. Fagpersoner vil samles til et tenketårn på Bastøy fengsel, bredt sammensatte arbeidsgrupper vil arbeide med sentrale temaer i meldingen, og det er lagt opp til at Storberget vil delta på stormøter der ulike grupper får komme med sine synspunkter.

- Tilsatte i Justisdepartementet vil også stille på enhetsledersamlinger, strafferettskonferanser og andre møter for å fortelle om meldingsarbeidet og ta i mot innspill. Videre er årets Faget i fokus, kriminalomsorgens årlige fagkonferanse, i sin helhet viet stortingsmeldingen. Vi vil oppfordre alle interesserte til å bidra i diskusjonen om hvordan framtidens kriminalomsorg skal være, sier ekspedisjonssjef Kristin Bølgen Bronebakk i Justisdepartementet.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk