Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Modernisering av Ullersmo fengsel

Justisdepartementet har nylig fullført en utredning av hvordan et fremtidig Ullersmo bør se ut. Regjeringen har besluttet at Ullersmo fengsel skal planlegges videre ut fra et moderniseringsalternativ. Fengslet har gjennom modernisering et stort potensial til å bli et fullverdig fengsel som tilfredsstiller kravene til moderne straffegjennomføring.
Ullersmo fengsel har i dag et betydelig oppgraderingsbehov og bygningsmassen har feil og mangler. Det er derfor behov for omfattende oppgraderinger av bygningsmassen. Utredningen om et fremtidig Ullersmo er gjennomført etter statens krav om kvalitetssikring av store statlige investeringer. I denne utredningen er ulike alternativer for et fremtidig Ullersmo fengsel vurdert. Modernisering av Ullersmo innebærer at fengsler vil beholde dagens kapasitet på 240 plasser og at bygg som skole, aktivitetsrom og celleavdelinger moderniseres. Neste fase i prosjektet er en planleggingsfase der detaljene i et byggeprosjekt skal planlegges.

I planleggingsperioden er det også behov for bygningsmessige tiltak. I 2009 er det satt av 28 millioner til en rekke byggetiltak, blant annet gjennom midler fra Regjeringens tiltakspakke for å stimulere aktiviteten i norsk økonomi som ble lagt fram i februar. Arbeidene pågår for fullt og midlene benyttes til nødvendige vedlikeholdstiltak i hovedfengslet og ved den åpne avdelingen ved Ullersmo fengsel (avdeling Kroksrud).
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk