Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Miljøarbeid på dagsorden

I dagens kriminalomsorg er miljøarbeid et viktig verktøy for å få fengselsavdelingen til å bli en arena for vekst og læring. Samhandling og aktiviteter skal gjøre straffegjennomføringen mer meningsfull og fremme sosial kompetanse.

Som et ledd i styrkingen av dette arbeidet arrangerte kriminalomsorgen nylig en miljøarbeidskonferanse for å synliggjøre og kartlegge en del av den kompetansen som allerede finnes på dette området.

På bestilling fra Kriminalomsorgens sentrale forvaltning (KSF) er Kriminalomsorgens utdanningssenter (KRUS) bedt om å utvikle standarder for kvalitet i miljøarbeidet i fengslene. I den forbindelse er det satt ned en arbeidsgruppe som skal utvikle standarder for kvalitet i miljøarbeidet, samt lage læremateriell og skaffe oversikt over regionenes påbegynte arbeid.

Som en start på dette arbeidet ble det 20. april arrangert en miljøarbeidskonferanse hvor formålet var å synliggjøre og kartlegge en del av den kompetansen som allerede finnes i forhold til å drive miljøarbeid i fengsel.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk