Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Midler til skole i Sandeid fengsel

– God opplæring er ett av de viktigste virkemidlene for å få straffedømte til å mestre livet etter endt soning og er et viktig kriminalitetsforebyggende tiltak, sier justisminister Knut Storberget. Nå får Sandeid fengsel to millioner kroner for å gi tilbud om utdanning til sine innsatte.
Sandeid fengsel
SANDEID FENGSEL: Justisminister Knut Storberget er så imponert over driften ved Sandeid fengsel at han ønsker å styrke fengselet ytterligere. Nå får fengselet to millioner kroner for å gi tilbud om utdanning til sine innsatte.



– Da jeg besøkte Sandeid i midten av oktober ble jeg imponert over driften, og jeg ønsker med dette å styrke fengselet ytterligere, sier justisministeren.

Utdanning som rehabilitering
Alle som gjennomfører fengselsstraff i Norge, skal tilbake til et liv ute i samfunnet. Skolen skal gi kunnskap og ferdigheter som gjør den enkelte bedre i stand til å utnytte sine evner og vende tilbake til et normalt liv. Da stortingsmeldingen om opplæring innenfor kriminalomsorgen ble behandlet i Stortinget i fjor, var det bred enighet om hovedlinjene for kvalitetsutviklingen.

I Regjeringens forslag til budsjett for 2007 er det videre en stor satsning på skole, og med forbehold om Stortingets endelige godkjenning av budsjettet blir det gitt to millioner kroner til Sandeid fengsel. Det er Kunnskapsdepartementet som gir midler til skole i fengsel og Fylkesmannen i Hordaland står for fordelingen av midlene.

Styrking av utdanning for innsatte:
  • 21,3 millioner kroner budsjett 2006
  • 3,15 millioner kroner i RNB 2006
  • 17,35 millioner kroner i budsjettet for 2007
Sandeid fengsel ligger i Vindafjord kommune og er en enhet med lavere sikkerhetsnivå. Fengselet ble tatt i bruk i 1985. Fengselet har ordinær kapasitet på 88 plasser - menn og kvinner, og har domsinnsatte og bøtesonere.

Relaterte artikler:
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk