Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Mer bruk av alternativ soning styrker soningskapasiteten

For å styrke soningskapasiteten og bedre innholdet i soningen vil regjeringen bevilge 6 millioner kroner til å innføre straffegjennomføring med elektronisk kontroll i Agderfylkene og Akershus, med en kapasitet tilsvarende 60 fengselsplasser. – Muligheten til å sone straff med elektronisk kontroll har vært en formidabel suksess, og viser at alternativ soning har god effekt, sier Justisminister Knut Storberget.

Elektronisk kontroll i 10 fylker

Med utvidelsen vil elektronisk kontroll være innført i 10 av landets fylker med en samlet kapasitet på 240 plasser. Den 1. september 2008 ble prøveordningen etablert for første gang i Norge, og har siden da vært et vellykket tilbud i Oslo, Vestfold, Hedmark, Rogaland, Sogn og Fjordane, Troms og Hordaland.

Agderfylkene og Akrershus

Kriminalomsorgen starter arbeidet med å innføre elektronisk kontroll for domfelte som er bosatt i Agderfylkene og Akershus nå. Man har mye god erfaring, og har etablert en god praksis med ordningen gjennom prøveperioden så langt, og kriminalomsorgen ser frem til å tilby elektronisk kontroll for flere domfelte i målgruppen.

Lavt tilbakefall

Frem til april 2011 hadde over 3900 domfelte søkt om å få sone fengselsstraffen med elektronisk fotlenke. Over 2100 har allerede gjennomført straffen på denne måten. Bare 91 har blitt overført til fengsel etter brudd på reglene. Norge har lavest tilbakefall til ny kriminalitet, i følge undersøkelse fra 2010.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk