Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kulturseminar om digitale historier

Alle mennesker har rett til både å ta del i, og å påvirke den kulturen de er en del av. En måte å gjøre det på er å skape og fortelle sin historie. På kriminalomsorgens kulturseminar 31. oktober 2011 skal vi vise fram hvordan dette kan gjøres når innsatte og domfelte skaper digitale historier.

Alle har rett til å oppleve kunst og kultur, og da må kunsten skal gjøres tilgjengelig. I tillegg til å handle om digitale historier vil konferansen utfordre museene til å tenke nytt. Fengselsmurer, glassmontre og tradisjonelle holdninger skal utfordres for å gi muligheter for kulturelle opplevelser.

Last ned programmet her!

Jazzmontør og kulturråd

Det invitert flere spennende bidragsytere til konferansen 31. oktober. Jazzmontørene er de fremste på digitale historier i landet, og de kjenner også til kriminalomsorgen ved at de i forbindelse med Kompetanseløftet har laget en liten dokumentar om det å være fengselsbetjent. Den kan ses ved å klikke her.

Kulturrådet og Nasjonalbiblioteket er sentrale samarbeidspartnere for å skape arenaer for formidling av kunst og kultur. Foredragsholderne derfra har retten til kultur og demokrati som utgangspunkt, vise fram eksempler på hvordan dette kan gjøres

Carlotta Goulden

Engelsk samarbeid med Hustad fengsel

Carlotta Goulden fra organisasjonen “Stretch" i England har dedikert sitt arbeid til hvordan kunst kan endre et menneskeliv, og har lang erfaring fra museums- og fengselssamarbeid. Goulden skal presentere sitt prosjekt med digital historiefortelling som er et samarbeid med Hustad fengsel og Romsdalsmuseet. Goulden vil også fortelle om sine erfaringer med et lignende fengselsprosjekter i Glasgow. Konferansen vil selvfølgelig inneholde aktiv deltakelse, diskusjon og idemyldring!

Ta gjerne kontak med Kriminalomsorgens sentrale forvaltning for mer informasjon: Merete.hauger@jd.dep.no/ 95 95 15 15
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk