Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kriminalomsorgsstatistikk for 2010

Årsstatistikken for kriminalomsorgen i 2010 er klar. Tallene viser en økning i antall innsatte i fengsler i forhold til året før, mens det ble iverksatt noen færre dommer i friomsorgen.
Antall innsatte i fengsel var 3704 gjennomsnittlig per dag i 2010, i forhold til 3309 året før.

Sittetid i fengsel

Av de domfelte som ble løslatt i 2010 ble 75 prosent løslatt innen 90 dager. Dette betyr at tre av fire domfelte sitter inntil tre måneder i fengsel. Mens 93 prosent av de som ble løslatt hadde sittet inntil et år ved løslatelse, var det bare syv domfelte som hadde sittet mer enn tre år i fengsel da de ble løslatt.

Kapasitetsutnyttelse

Samlet hadde fengslene en kapasitetsutnyttelse på 95,5 prosent i 2010. Et så høyt belegg som i 2010 skaper store utfordringer. Det er viktig å ha mulighet for fleksibilitet, for blant annet å kunne ha varetektsplasser tilgjengelig, og for å kunne ta inn nye innsatte på kort tid. Høyt belegg skaper også et større arbeidspress.

Soning med elektronisk kontroll

Det ble iverksatt 1001 saker med elektronisk kontroll i 2010, og kun 47 domfelte ble overført til fengsel etter brudd på reglene for gjennomføring. Ordningen omfattet i 2010 domfelt som bodde i enten Oslo, Vestfold, Hedmark, Rogaland, Sogn og Fjordane og Troms. I 2011 vil ordningen også omfatte Akershus og Agderfylkene.

Du finner hele statistikken i venstremenyen, eller ved å klikke her.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk