Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kriminalomsorgsdirektoratet inn i nye lokaler

Klippeåpning.jpg

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen klippet fredag 24. april over den røde snoren i Kriminalomsorgens hus på Lillestrøm.       

Bygningen ligger i Solheimsgata i Lillestrøm sentrum og skal romme Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) og Kriminalomsorgens utdanningssenter (KRUS).

KDI flytter inn denne uken, mens de ansatte på KRUS følger etter i juni. Til høsten tas aspirantene som er i gang med fengselsbetjentutdanningen imot i de nye lokalene.

- Det er godt å kjenne lukten av ny maling! Jeg er stolt av Kriminalomsorgen. Det er en dynamisk organisasjon som bestreber seg på å yte sitt aller beste, og det er en organisasjon som med åpent sinn går løs på nye utfordringer, sa justis- og beredskapsministeren før han klippet over den røde snoren (bildet).

- Denne bygningen skal ikke bare være et hjem for KRUS og KDI, den skal også være en møteplass for hele kriminalomsorgen, og den skal bidra til et møte mellom praksis og strategisk styring, sa direktør Marianne Vollan i KDI.

Bygget i Solheimsgata er nyoppført, og KDI og KRUS leier det av Lillestrøm-firmaet Plantax AS.

Under høytideligheten ble direktør Harald Føsker utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hedersbevisningen ble overrakt av kansellisjef Mette Tverli ved Slottet. Harald Føsker får den for sin innsats for en kunnskaps- og verdibasert kriminalomsorg.

Føsker var direktør ved KRUS i en årrekke, og senere arbeidet han som internasjonal direktør først i Kriminalomsorgsavdelingeni Justis- og beredskapsdepartementet og siden i KDI. Han arbeider fremdeles med internasjonale oppgaver for direktoratet.

 

 

 

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk