Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kriminalomsorgens transporttjeneste er i gang

- Det har vært kort vei fra ide til handling, og jeg er stolt over jobben som er gjort her, sa justisminister Anders Anundsen (bildet) da han tirsdag 19. august åpnet Kriminalomsorgens transporttjeneste (KTE).

Politidirektør Odd Reidar Humlegård, statsråd Anders Anundsen og  Kriminalomsorgsdirektoratets direktør Marianne Vollan
(F.v) Politidirektør Odd Reidar Humlegård, statsråd Anders Anundsen og  Kriminalomsorgsdirektoratets direktør Marianne Vollan

Åpningen skjedde på Berg fengsel i Vestfold, som blir hovedbase for KTE.

Transporttjenesten er et prøveprosjekt som varer ut år 2015, og skal sørge for transport av varetektsinnsatte i politidistriktene Vestfold, Telemark, Søndre og Nordre Buskerud. Kriminalomsorgen overtar denne oppgaven fra politiet, som dermed får frigjort betydelige ressurser.

Utenfor bilverkstedet i fengselet stod transportbilene oppstilt på rekke og rad - Skoda Superb stasjonsvogner med plass til to transportbetjenter og to innsatte og ombygde Mercedes-Benz minibusser med plass til to betjenter og inntil fire innsatte.

Effektfullt

Åpningen av transporttjenesten ble markert ved at politidirektør Odd Reidar Humlegård overrakte nøkkelen til en av transportbilene til statsråd Anundsen, som så overrakte den videre til Kriminalomsorgsdirektoratets direktør Marianne Vollan.

- Dette er en stor dag, og det er noe mange har ventet på lenge. Transport og fremstilling er et fag. Samtidig er dette noe av det mest effektfulle vi kan gjøre for å frigjøre politiressurser, sa Humlegård.

-Transporttjenesten er et godt eksempel på hvordan vi sammen kan løse oppgaver i justissektoren. Dette er en oppgave vi i kriminalomsorgen skal løse på en god måte, og det er et stort engasjement for transporttjenesten i etaten, sa Vollan.

Hun sa også at det nå hviler et stort ansvar på skuldrene til de 28 nytilsatte transportbetjentene, valgt ut blant flere enn 800 søkere, og ba dem komme med tilbakemeldinger om det som må justeres underveis. Hun takket også de tillitsvalgte og vernetjenesten for gode innspill underveis i prosessen med å få transporttjenesten i gang.

Så trillet den første transportbilen ut av porten på Berg, med kurs for Sem. I den satt to transportbetjenter, en innsatt, et TV-team og statsråd Anders Anundsen.

 

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk