Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kriminalomsorgens kompetanseløft

Kompetanseløftet er kriminalomsorgens største etterutdanningsprosjekt noen gang, og er nå halvveis i en fire års opplæring av tilsatte. Dette er en viktig del av en kunnskapsbasert kriminalomsorg.
kompetanseloftet

Kompetanseløftet er et kurs for alle som har vært tilsatt i kriminalomsorgen i fem år eller mer, og som jobber direkte med domfelte eller innsatte. Det er kriminalomsorgens utdanningssenter KRUS som står for opplæringen. Tirsdag 14. august ble det markert at prosjektet er i god rute ved å presentere foreløpige tilbakemeldinger og resultater.

På bildet: Hans Jørgen Brucker (direktør på KRUS), Ida Stendahl (prosjektleder), Jan-Erik Sandlie (Kriminalomsorgens sentrale forvaltning)

Gode evalueringer

Det er nær 2000 tilsatte som skal gjennom Kompetanseløftet. Ida Stendahl er prosjektleder og er fornøyd med evalueringene og tilbakemeldingene fra kursdeltakerne så langt.

- Målet med Kompetanseløftet er å styrke de tilsatte på best mulig måte i jobben med å nå kriminalomsorgens målsettinger. Det gjør vi ved å friske opp den kompetansen de allerede sitter med, i tillegg til å gi påfyll av ny kunnskap om dagens utfordringer i kriminalomsorgen. Det er vanskelig å gjøre konkrete målinger på hvordan Kompetanseløftet preger arbeidet til dem som har vært på kurs, men evalueringene av kurset til nå er gode, forteller Ida Stendahl.

Fengselsbetjenter med studiepoeng

At kriminalomsorgen skal bygges på erfaringsbasert kunnskap og forskning kommer tydelig fram i Stortingsmelding nr. 37 Straff som virker, og det er stortingsmeldingen som legger de viktigste føringene for dagens satsinger i kriminalomsorgen. En del av satsingen på kompetanse og kunnskap har vært å etablere fengselsbetjentutdanningen som en akkreditert utdanning. Etter akkrediteringen gir utdanningen nå 120 studiepoeng. Fengselsbetjentutdanningen tilfredsstiller nå kvalitetskravene som stilles i høyrere utdanning når det gjelder sammenhengen mellom teori og praksis, og at utdanningen er forsknings- og praksisbasert
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk