Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kriminalomsorgens arbeidsmiljøpris 2005

Arbeidet for å skape et godt arbeidsmiljø i kriminalomsorgen skal ha høy prioritet. For å markere hvor viktig det er å jobbe aktivt med helse, miljø og sikkerhet (HMS) har Det sentrale arbeidsmiljøutvalg i kriminalomsorgen (SAK) opprettet en egen arbeidsmiljøpris.

Prisen ble delt ut første gang for 2004.

Hensikten med prisen er å skape økt oppmerksomhet rundt HMS-arbeidet i kriminalomsorgen lokalt, regionalt og sentralt. Gode resultater i HMS-arbeidet oppnås best gjennom aktivt og systematisk arbeid på arbeidsplassen.

Prisen deles ut årlig av SAK. Prisen er en diplom samt kr 50 000,-.

Arbeidsmiljøprisen kan tildeles en enhet, avdeling eller gruppe som har iverksatt ett eller flere konkrete tiltak på arbeidsplassen for å fremme HMS-arbeidet. Prisen kan også gis for langvarig innsats for et godt arbeidsmiljø.

SAK vil i sin vurdering legge vekt på kandidater som har bidratt til nytenkende og kreative tiltak på arbeidsplassen som gir gode resultater for arbeidsmiljøet.

Innsendte forslag skal inneholde en begrunnelse om hvorfor kandidaten bør få prisen samt en beskrivelse av:
  • Hvordan oppsto ideen til tiltaket
  • Beskrivelse av tiltaket
  • Hvem tok initiativet til tiltaket
  • Hvem var med på gjennomføringen av tiltaket
  • Hvilke resultater tiltaket har medført
Alle kan komme med begrunnede forslag til kandidater.

Forslagene sendes til SAKs sekretariat i KSF. Frist for innsendelse er 31. desember 2005. Kåring av vinneren og utdeling av prisen for 2005 vil foregå første del av 2006.

Relaterte sider:
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk