Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kriminalomsorgens årsmelding 2007

Det er med glede vi presenterer årsmeldingen for 2007!
arsmelding2007
Den viser at virksomheten i kriminalomsorgen er preget av bred forankring og godt samarbeid, internt og eksternt. Det er først og fremst gjort en fantastisk innsats med vår hovedutfordring: å få bort soningskøen.

Å redusere køen med nesten 1400 dommer i løpet av året, samtidig som belegget i fengslene alle de siste årene har ligget på rundt 95 prosent, innebærer en voldsom utfordring i å fordele dommer, fylle opp ledige plasser, ivareta de som til enhver tid sitter i fengslene samtidig som politiet skal ha tilgjengelig plass til varetekt. Også friomsorgen har fått kontroll over køen på samfunnsstraff. Jeg er veldig glad for at vi har klart dette, men jeg vil understreke at jeg forstår at vi balanserer på grensen for hva som er mulig, skriver ekspedisjonssjef Kristin Bølgen Bronebakk i forordet.

Blant det hun også tar opp er at et velfungerende forvaltningssamarbeid er en forutsetning for å få til en vellykket straffegjennomføring, og lette domfeltes overgang til frihet.

- Derfor er jeg glad for at Kunnskapsdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet og Kultur- og kirkedepartementet styrket sine budsjetter for å kunne øke sin viktige innsats overfor innsatte og domfelte. Hun avslutter med å rette en stor takk til alle ansatte i kriminalomsorgen.

- Dere har alle bidratt veldig fint i retning av at vi kan nå vårt overordene mål - Et tryggere samfunn.

 

LAST NED ÅRSMELDINGEN

Papirutgave av årsmeldingen vil bli sendt ut i begynnelsen av uke 21.

Dersom noen ønsker flere eksemplarer ta kontakt med Kriminalomsorgens sentrale forvaltning, e-post postmottak@jd.dep.no

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk