Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kriminalomsorgens årlige fagkonferanse

Samarbeid for god løslatelse var tema på kriminalomsorgens årlige fagkonferanse 6. og 7. juni.
Når innsatte er i fengsel er det frihetsberøvelse som er straffen, alle andre rettigheter som jobbveiledning, hjelp til å få en bolig eller helsehjelp krever at kriminalomsorgen har et godt samarbeid med andre offentlige etater

Alle er kriminalomsorgsarbeidere

Statssekretær i Justis- og beredskapsdepartmentet Kristin Bergersen åpnet sitt innlegg med å si at det å lytte til fagfolk var viktig, både de som jobber i kriminalomsorgen og de som samarbeider med kriminalomsorgen. I arbeidet med å få en god løslatelse er "alle kriminalomsorgsarbeidere".

 - Vi har ansvar for mange, derfor må vi ha kunnskap og kunne begrunne den jobben vi gjør, sa Bergersen.

Vollan Bergersen Faget i fokus
Ekspedisjonssjef Marianne Vollan (t.v) og statssekretær Kristin Bergersen

Invitere til gjestelag

Konferansen handler om samarbeidet mellom kriminalomsorgen og de andre partene i samfunnet som skal ivareta innsattes rettigheter. Det handler blant annet om veiledning inn i arbeidslivet og retten til helsehjelp. Både Arbeids- og velferdsdirektoratet og Helsedirektoratet holder innlegg på konferansen. Ekspedisjonssjef i Kriminalomsorgens sentrale forvaltning (KSF) Marianne Vollan sammenlignet det å legge til rette for et godt samarbeid med å invitere til et vellykket gjestelag.

- Gjester skal føle seg velkommen og gis en plass ment for nettopp dem, man skal oppleve gode samtaler og kommunikasjon. Etter en vellykket fest føler man seg også oppløftet og at man har lært noe. Vollan la vekt på at alle samarbeidsprosesser krever god kommunikasjon, og møteplasser som denne konferansen legger til rette for nettopp det.

Justis- og beredskapsminister Grete Faremo hadde 6. juni en kronikk i Dagsavisen om "Soning med mening".

 Hele konferansen med innledninger og videoklipp finner du på KRUS sine hjemmesider.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk