Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kriminalomsorgen og bombeaksjonen fredag 22. juli

Flere tilsatte i kriminalomsorgens sentrale forvaltning (KSF) kom til skade under bombeaksjonen i regjeringskvartalet fredag 22.juli. To er innlagt på sykehus, men det blir opplyst at skadene ikke er livstruende.
Hele høyblokka, der KSF og justisdepartementet holder til, er totalskadd. Justisdepartementet har derfor opprettet midlertidige lokaler, og arbeider for fullt for å kunne komme tilbake til så normale arbeidsforhold som mulig.

Ta vare på tilsatte

Det legges nå stor vekt på ivaretakelse av alle tilsatte, både dem som ble direkte berørt ved at de var tilstede, og de som ikke var der da bombeaksjonen skjedde. I tillegg til tilbud om profesjonell hjelp til dem som ønsker det, blir det holdt informasjonsmøter, og tilsatte blir også gitt tilbud om å møtes til mer uformelt samvær og samtale. - Akkurat nå er det veldig viktig at vi tar vare på hverandre. Det er viktig å være sammen og snakke om det som har skjedd. Alle ønsker også informasjon, noe vi jobber systematisk med, sier ekspedisjonssjef Marianne Vollan.

Operative så raskt som mulig

- Samtidig skal vi ikke stoppe opp, men fortsette arbeidet. Vi tar sikte på å være fullt operative så rakst som mulig. Det er allerede opprettet midlertidige kontorer, sier Vollan. Alle som jobber i kriminalomsorgen vil ha et informasjonsbehov, og KSF ønsker å komme ut med tilgjengelig informasjon så rakst som mulig. Det vil opprettes et telefonnummer som alle kan henvende seg i til, både i forbindelse med saker eller ved behov for å få generell informasjon. Dette nummeret vil opplyses om på nettsiden så snart det er klart.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk