Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kø-kutteren Bjørgvin fengsel

- Bjørgvin fengsel har naturligvis vært en sterk bidragsyter i det viktige arbeidet med å få redusert soningskøen i regionen, sier regiondirektør Per Sigurd Våge i Kriminalomsorgen region vest.
Fengselsleder Harald Åsaune og Bjørgvin fengsel har vært en sterk bidragsyter i arbeidet med å redusere soningskøen.

Det er ikke lenge siden regionen opererte med godt over 700 personer som stod i kø for å sone straffen sin i et av de seks fengslene i regionen. Og selv om regiondirektøren gir Bjørgvin fengsel det meste av æren for at køen nå praktisk talt er lik null, er han raskt ute med å gi honnør også til de andre fengslene i regionen.

- Det har vært gjort et svært godt arbeid i alle fengslene våre for å få ned køen, sier han. Men legger overfor kriminalomsorgen.no likevel ikke skjul på det faktum at regionen i løpet av de siste fjorten dagene samtidig har opplevd en sterk økning i varetekt i regionen:

- For mindre enn to uker siden skjedde det at behovet for varetektsplasser nærmest eksploderte. Noe som naturligvis i neste omgang fører til et nytt og stor press på soningsplassene i regionen. Men vi følger utviklingen nøye, og arbeider parallelt og hardt for å få etablert Bjørgvin fengsel som en varig institusjon.

Harald Åsaune og kollegene hans i Bjørgvin fengsel har den siste tiden ikke bare gjort seg fortjent til tittelen kø-kutterene. Departementet har nå også gitt grønt lys for opprettelsen av det omdiskuterte Ungdomstiltaket ved fengselet. Og fengselslederen er ikke i tvil om at dette samlet sett vil styrke mulighetene for å få etablert fengselet som en permanent enhet i regionen.

- Javisst er vi et køavviklingsfengsel. Men vi ønsker jo også å framstå som et fengsel der innholdet har stor oppmerksomhet. Vi har turt å gå nye veier gjennom blant annet å åpne opp for nye typer stillinger til fengselet (fengselet har tilsatt både billedkunstner, forfatter, musikkterapeut og filosof – red.anm.). Og slik sett vist at kombinasjonen køavviklingsfengsel og et fengsel med godt faglig innhold absolutt er mulig!

Avslutter fengselslederen Harald Åsaune.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk