Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Intervju med innsatte i fengsel

Varetekstinnsatte har samme rett til ytringsfrihet som resten av befolkningen, og kan gi intervjuer hvis ikke domstolen har ilagt restriksjoner i forhold til besøk og informasjonskontroll. Fengselet skal legge til rette for at intervjuer av innsatte kan gjennomføres.

Særlig høyt sikkerhetsnivå

For innsatte på særlig høyt sikkerhetsnivå gjelder spesielle retningslinjer for intervjuer av innsatte. Det er fengslene som avgjør om og når reportasje kan gjennomføres. Reporter med eventuelt følge skal til enhver tid følges av en ansatte i fengselet.

Taushetsplikt

Reporter med følge har taushetsplikt om opplysninger av sikkerhetsmessig art og skal gjøres oppmerksom på dette ansvaret, i tillegg til å oppfordres til å avklare med fengselet om materialet det er meningen å publisere inneholder taushetsbelagte opplysninger.

Presseetiske regler

Media er selv ansvarlig for at presseetiske regler følges og at offentliggjøring ikke bryter andre bestemmelser. Lokalt nivå kan sette ytterligere vilkår for den praktiske gjennomføringen av reportasje eller intervju. Når tid og sted for intervjuet skal fastsettes vil hensyn til ro, orden og sikkerhet i fengselet være viktig, og bemanningssituasjonen og bygningsmessige forhold kan spille inn.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk