Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Internasjonal konferanse om kartlegging av innsatte

Den 10. og 11. mai skal det holdes et internasjonalt seminar med tittelen «Assessment and Pre-Sentence Work», om kartlegging og personundersøkelse av innsatte. Kriminalomsorgen i Norge skal nå teste ut et nytt kartleggingsverktøy, og det er viktig å lære av internasjonale erfaringer.

BRIK - nytt kartleggingsverktøy

Seminaret organiseres av Kriminalomsorgens sentral forvaltning (KSF) i samarbeid med den europeiske samarbeidsorganisasjon for friomsorgen, CEP. Kartlegging av innsatte står sentralt først dag, og dette er spesielt interessant for norsk kriminalomsorg som nå skal prøve ut et nytt kartleggingsverktøy BRIK i Halden fengsel og Østfold friomsorgskontor. Verktøyet skal hjelpe å identifisere domfeltes behov og ressurser slik at det kan tilrettelegges på best mulig måte for at personen ikke gjentar kriminelle handlinger etter at straffen er gjennomført. Derfor er det viktig å høre på erfaringer i andre land. Bedre kartlegging fører til bedre tilrettelegging for en kriminalitetsfri tilværelse.

Personundersøkelser

Dag to på seminaret har fokus på personundersøkelse. Personundersøkelse er viktig i mange sammenhenger, blant annet for å skaffe domstol og påtalemyndighet bakgrunnsinformasjon om den siktede som de kan vurdere i sin behandling av saken. Dessuten benyttes ulike former for personundersøkelse i vurdering av straffegjennomføringsformer som elektronisk kontroll (fotlenke) og Program mot ruspåvirket kjøring. I en av workshopene skal friomsorgsleder i Nord-Trøndelag Tore Råen snakke om arbeidet med å forbedre personundersøkelsen som er blitt gjort der.

22 land representert

22 land representert

Det er 22 land representert på seminaret. Det åpnes med en presentasjon av Norges nye kartleggingsverktøy BRIK, som skal prøves ut i Halden fengsel og Østfold friomsorgskontor. Andre bidrag kommer fra Sverige, Finland, Nederland, Tyskland, England, Irland, Jersey, Spania og Tsjekkia.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk