Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Innsatte samler inn penger til AUF og gjenoppbygging av Utøya

Innsatte i Ullersmo fengsel med Kroksrud avdeling har på eget initiativ samlet inn til AUF og gjenoppbyggingen av Utøya. I Halden fengsel ble det dagen etter terroranslaget samlet inn penger blant innsatte til blomster og minnefond.
På Ullersmo har de innsatte samlet inn i overkant av 12 000,- I snitt representerer dette ca. kr. 50,- pr. innsatt, som er et relativt høyt beløp ut fra gjeldende dagpengesats.

Fengselsleder Tom A. Enger er svært stolt over initiativet fra de innsatte og ikke minst den medmenneskelighet og empati de viser, til tross for at straffegjennomføringen nok representerer personlige vanskeligheter for hver og en av dem.

I et følgebrev til justisminister Storberget uttrykker de innsatte at de tar avstand fra handlingene som ble gjennomført den 22.07.11 og at de er like sjokkerte og sorgtyngede som resten av befolkningen.

Vi skulle gjerne ha vært med på Rosemarsjen i Oslo, og fått vist vår dypeste medfølelse med ofrene, de skadde og de etterlatte, men skjønner at det dessverre ikke er mulig da vi sitter i fengsel, skriver den innsatte i brevet til justisministeren.

I brevet oppfordrer de innsatte det til at andre fengsler følger deres eksempel og gir penger til gjenoppbyggingen av Utøya.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk