Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

I fengsel i 100 år

Siden 1920 har Frelsesarmeen hatt Justisdepartementets godkjennelse til å gå inn i fengslene og besøke innsatte på cella.
frelsesarmeen

Ordningen med egen fengselssekretær for vestlandet er rykende fersk. Mange og varme er historiene om organisasjonen som så dagens lys i øst-Londons mest utprega fattigkvarter en gang mot slutten av attenhundretallet. Og her i landet etablerte Frelsesarmeen prosjekt for å skaffe arbeid til løslatte fra fengsel så tidlig som i 1905. Siste tilvekst i Frelsesarmeens fengselsarbeid er den nytilsatte fengselssekretæren for vestlandet, Sverre Petter Alvsåker.

- I fjor hadde Frelsesarmeen over 1700 enkeltbesøk og samtaler i fengsel. Og vi vet at det betyr mye for den innsatte at vi kommer. Så da Frelsesarmeen fant tida inne for å tilsette en egen fengselssekretær på vestlandet var det jeg som fikk ta fatt i denne viktige jobben. Sier Sverre Petter Alvsåker.

- Selve besøket og samtalen i fengselet er naturligvis viktig. Men minst like viktig er hva som skjer etter løslatelse. At vi sammen med den innsatte kan bruke litt tid på ønskene for framtida, at vi kanskje kan hjelpe til når det kommer til spørsmål som bolig, arbeid og sosialt netterk. Det å ha et sted og bo og noe positivt å gjøre er jo noen helt grunnleggende behov vi har alle.

Førstebetjent Gjert Skjønberg med Hustad fengsel er godt fornøyd med at Frelsesarmeen nå satser enda sterkere på sosialt arbeid i fengslene:

- Fengselet har hatt et godt og nært samarbeid med Frelsesarmeen gjennom mange år, og ser fram til å samarbeide med den nye fengselssekretæren. Den norske kirke har allerede på plass fengselsprest i åtti prosent her i fengselet. Og vi får stadig tilbakemeldinger fra innsatte på at det sterke sosiale engasjementet til både kirka og Frelsesarmeens blir satt stor pris på.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk