Mobil Versjon

Hustad fengsel deltar på Moldejazz

I forbindelse med Jazzfestivalen som starter i Molde 18. juli, åpner Hustad fengsel "Pop up-butikk" midt i byens sentrum.

Molde-bilde pop up

Butikken selger produkter laget av innsatte ved fengselets lukkede avdeling.

En "Pop up"-butikk er det vi på godt norsk vil kalle en midlertidig butikk.

Verksbetjentene Lene Karlsvik Brosché og Snorre Røsæg (bildet) er stolte over prosjektet.

Sammen med innsatte skal Lene betjene butikklokalene hele uken.

- Vi har mange nye og spennende produkter - alt fra leker til barn, potteholdere, smykker, glasskunst, skinnprodukter og bruksgjenstander laget av drivved. Facebook-siden til fengselsutsaget har hatt over 20 000 besøkende i løpet av de to siste ukene, så vi håper på god respons i løpet av den uka butikken holder åpent, sier hun.

Den kunstfaglige- og pedagogikkutdannede Lene er for øvrig ikke ukjent med Pop-Up-konseptet, da hun selv etablerte et Pop-Up galleri for noen år siden.

Snorre, opprinnelig utdannet møbelsnekker, forteller at de innsatte har vært engasjert og motivert i arbeidet med å utvikle og lage produkter til butikken.

- Utvikling av nye produkter er gjort i samarbeid med de innsatte, noe som gjør at de får et eierforhold til gjenstandene og følelse av mestring når de ser resultatene av arbeidet. Dette er kvalifiserende, motiverende og rehabiliterende på en gang, sier han.

Snorre forteller videre at innsatte har uttalt at de gleder seg til komme på jobb for å for å produsere produkter til Pop Up-butikken.

- Da har vi som ansatte levert både innhold i tjenesten og skapt produkter som bidrar til inntjening for arbeidsdriften, sier Snorre.

Flere bilder og mer informasjon kan ses på Hustad fengselsutsalgs Facbook-side.