Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Geir Broen til minne

En ener er borte fra norsk kriminalomsorg.
Geir Broen

 

En ener er borte fra Norsk kriminalomsorg. Vi visste at han var syk. Vi hadde også hørt at han nå var bedre – før den usigelig triste beskjeden plutselig kom: Geir Broen har gått ut av tiden.
 
Ikke mer enn 48 år ble han. Men på de årene rakk han mye. Mesteparten av sitt yrkesaktive liv viet han til kriminalomsorgen, over ti av dem som leder av Bødø fengsel. Han var en kvalitetsbevisst og målrettet leder – både faglig og personalpolitisk. Når det gjaldt å forbedre straffens innhold, lå han i forkant. Han var seg meget bevisst at det å høyne kvaliteten på straffegjennomføringen, samtidig var å høyne kvaliteten på arbeidsmiljøet og de ansattes trivsel. Kontinuerlig drev han med begge deler.
 
Geir Broen sa aldri nei til å prøve ut nye tiltak. Det siste han fikk etablert før han flyttet sørover sist sommer, var en rusmestringsenhet i Bodø og en ny fengselsavdeling på Fauske. I forbindelse med forberedelser av Stortingsmelding 37, Straff som virker, sa han ja til å la Bodø fengsel være en av seks anstalter som ville arrangere en såkalt ”Dialog-konferanse” hvor både ansatte og innsatte deltok. Utgangspunktet for konferansen var: ”Hvordan er en god dag i Bodø fengsel for meg?” Hovedbudskapet var det samme fra ansatte og innsatte: ”En god dag for meg er en dag jeg kjenner meg sett, hørt og forstått”. Det var det Geir Broen drev med – hele tiden: Se enkeltpersoner og oppmuntre dem til å ta fram det beste i seg - også de som har kommet på kant med samfunnet og seg selv. Geir Broen var derfor et menneske og en kollega det var godt og inspirerende å være sammen med.
 
For meg personlig var det alltid inspirerende å komme til Bodø fengsel og treffe Geir Broen. Kjenne seg velkommen. Han ga energi, mot og tro på at det nytter å foreslå tiltak som nok krever arbeid, men som alt i alt kan gi en bedre kriminalomsorg og dermed et bedre samfunn.
 
Våre tanker går til hans kone og barn. Bare de vet fullt ut hva de har mistet.
 
Knut Storberget

                                                           

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk