Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Foreldreveiledning for innsatte med barn

Foreldre i fengsel har ikke samme mulighet som andre til å ivareta sine omsorgsoppgaver. Å være fratatt friheten innebærer at man rent faktisk er avskåret fra jevnlig nærkontakt med barna. Samtidig strever også en del innsatte med egne vansker som kan hindre god omsorg. Som et ledd i arbeidet med å styrke relasjonen mellom foreldre og barn, tar kriminalomsorgen sikte på å tilby foreldreveiledning i alle store fengsler innen utgangen av 2006.

I løpet av 2005 skal det være etablert to besøksleiligheter i kriminalomsorgen for innsatte med barn. Bredtveit fengsel åpnet nylig sin besøksleilighet der mor får mulighet for korttidsovernatting sammen med barna, mens Trondheim fengsel, avdeling Leira, om kort tid vil tilby det samme til sine innsatte. Prosjektet har som formål å gi barnet mulighet til forbedret og økt samvær med mor eller far, i betryggende forhold, under straffegjennomføringen.

En forutsetning for å motta besøk i besøksleilighet er at innsatte deltar i et veiledningsopplegg for å øke foreldreferdighetene og styrke foreldrerollen. Denne veiledningen vil bli gitt av kriminalomsorgens tilsatte og kan foregå enten i grupper eller individuelt. Som en start på dette arbeidet, arrangerte Kriminalomsorgens utdanningssenter 19.-21. september det første kurset i foreldreveiledning for fengselsbetjenter.

Kriminalomsorgens sentrale forvaltning vil i løpet av året utarbeide nærmere retningslinjer for bruk av besøksleilighetene.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk