Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Første utdanningshus for innsatte i Georgia

Norsk bistand i justissektoren:

Den georgiske ministeren for kriminalomsorg gjestet åpningen av det første utdanningshuset for innsatte i fengsel i Georgia. Lokalet er bygget med norsk finansiell støtte fra Styrkebrønnen.

Utdanningshuset holder til i Rustavi fengslet og det første i sitt slag i Georgia. Her vil innsatte få mulighet til å lære regnskap, administrasjon, språk og ulike håndverk. Åpningen fant sted torsdag 29. september. Nødvendig infrastruktur for etablering av lignende utdanningstilbud bygges nå i to andre fengsler.

Se video fra åpningen.

Stor fangebefolkning

Det er 24 000 innsatte i Georgiske fengsler. Landet har en befolkning på rundt 4. millioner, noe som betyr et fangetall på over 500 per 100 000 innbyggere. Til sammenligning har Norge 75 innsatte per 100 000 innbyggere. Fengslene i Georgia er overfylte og de innsatte har lite tilbud om utdanning eller jobb. På dette området har landet blitt kritisert av EU og Europarådet.

Om Norges bidrag

NORLAG - også kalt Styrkebrønnen - er en del av Justisdepartementets beredskapsgruppe for internasjonal, sivil krisehandtering og reform bistand rettet mot justissektoren. NORLAG arbeider blant annet for å styrke innholdet i straffegjennomføringen i Georgia.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk