Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Først Oppfølgingsteam - deretter ungdomstraff

170 deltakere møtte opp da Konfliktrådet i Agder, Agder friomsorgskontor, Agder politidistrikt og flere kommuner i regionen inviterte til kick-off seminar i Kristiansand i forbindelse med etablering av Oppfølgingsteam for unge lovbrytere i Agder.

Kriminalomsorgen tydeligere inn med ungdomsstraffen

Kick-off seminar for Oppfølgingsteam i Agder skjedde i midten av oktober. Oppfølgingsteam er en frivillig reaskjonsform for ungdom som har begått alvorlig eller gjentatte lovbrudd. Ungdom kan tilbys dette som et alternativ til de tradisjonelle straffereaksjoner. Ordningen er allerede etablert flere steder i landet. Oppfølgingsteam styres i regi av konfliktådene men samarbeidspartnere som kommuner, politi og annet nettverk bidrar tett i arbeidet med oppfølging av ungdommene.

Kriminalomsorgens rolle i dag er beskjeden men friomsorgskontorene vil i større grad bli trukket inn arbeidet når den vedtatte ungdomsstraffen implementeres over hele landet. Ungdomsstraffen prøves i dag ut gjennom to pilotprosjekter i Telemark og Sør-Trøndelag.

Politiet engasjert

Politimester i Agder, Kirsten Lindeberg åpnet seminaret i Kristiansand med å fortelle at politiet med interesse og engasjement vil delta i arbeidet. Videre formidlet Jan Erik Haugedal fra politiet i Trøndelag, Camilla Wright fra barnevernstjenesten i Trondheim og Ketil Leth-Olsen fra sekretariatet for konfliktådene på en levende måte hvordan oppfølgingsteam i praksis fungerer.

Les mer om oppfølgingsteam på konfliktrådenes egne nettsider.

God samhandling

Gode resultater forutsetter god samhandling og forståelse. Av den grunn var bidragsytere fra domstolen ved tingrettsdommer i Kristiansand tingrett, Ben Fegran og påtaleadvokat i Rogaland politidistrikt Mina Røed invitert til å formidle tanker og erfaringer.

Silje Tofte fra Konfliktrådet i Agder kunne fortelle at det er knyttet store forventninger til arbeidet og at den første saken rundt en ungdom allerede er igangsatt.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk