Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Flerkulturelle vil bli fengselsbetjenter

Seksten personer med flerkulturell bakgrunn går for tiden på kurs for å bli bedre kvalifisert til å søke Fengselsskolen.
Kvalifiseringskurs på KRUS
Kriminalomsorgen behøver flere fengselsbetjenter med flerkulturell bakgrunn. Kriminalomsorgens utdanningssenter (KRUS) har derfor inngått et samarbeid med NAV om å gjennomføre et kurs på cirka tre måneder for personer med flerkulturell bakgrunn. Målet er å rekruttere flere personer til Fengselsskolen og utdanne flere fengselsbetjenter med denne bakgrunnen.

Forskjellig bakgrunn

Onsdag 2. mai møtte seksten personer opp til kursstart i Oslo - fire kvinner og tolv menn med ulik bakgrunn, men med det til felles at de ønsker å bli fengselsbetjenter i Norge. - Det er viktig at vi får tatt del i kunnskapen og erfaringene personer med en annen bakgrunn kan bidra med. Én av mange viktige oppgaver er å bidra til forandring av innsattes atferd slik at de kan fungere lovlydig ute i samfunnet, sier fengselsførstebetjent Johnny Skogstad ved KRUS.

Aktive deltakere

Deltakerne mottar kursstønad eller dagpenger fra NAV under kurset, som blant annet inneholder temaer om kriminalpolitikk, samfunnsfag, juss, etikk, kulturforståelse, fengselsbetjentrollen, språk, fysisk trening og jobbsøking. - I tillegg er det lagt inn fysisk trening og ekskursjoner i kurset. Deltakerne vil både jobbe i grupper og individuelt og mye av undervisningen er basert på diskusjoner og fremlegg, forteller Johnny Skogstad. Det er Hero kompetansesenter som gjennomfører kurset på oppdrag fra NAV og KRUS. Chrysostom Selahvarzi, kursholder som selv har bakgrunn fra Iran, sier at deltakerne er meget aktive i undervisningen og jobber flittig med stoffet. - Alle vil ha nytte av kurset, selv de som eventuelt ikke kommer inn på Fengselsskolen, mener han.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk