Mobil Versjon

Fengselsopera fikk god omtale

-Man kan bare forestille seg trollet luske rundt i de svimlende, tåkebørstede fjellene som skrår ned i fjorden.

Fantøya

Slik beskriver det internasjonale operatidsskriftet Opera Now operaen «Trollet på Fantøya» (bildet), som ble oppført i Bergen fengsel avdeling Osterøy i desember.

«Thomas Guthries karakterfulle oppsetning plasserer trollet i operaens hjerte og leverer den gripende underteksten», skriver Opera Nows anmelder Susan Nickalls.

Forestillingen ble satt opp i samarbeid mellom Bergen fengsel avdeling Osterøy og Bergen Nasjonale Opera. Publikum ble fraktet med båt fra fastlandet og ut til Ulvsnesøy der fengselet ligger.

Historien handler om den korrupte Rike-Per Kremmer, hans adopterte sønn og et skremmende troll som vet svarene på alle spørsmålene i verden. Trollet har fanget en prinsesse, som til slutt hjelper gutten å beseire Rike-Per.

Den erfarne regissøren Thomas Guthrie og kormester Håkon Matti Skrede stod for eventyroperaen sammen med solister og et kor av innsatte, ansatte og korister fra Bergen.

Innsatte på Ulvsnesøy tok del i alle delene av produksjonen, som sangere, skuespillere, musikere, scenebyggere, teknikere og markedsførere.

«Trollet på Fantøya» er basert på et norsk eventyr. Ulvsnseøy blir på folkemunne omtalt som Fantøya.