Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Færre registrerte voldstilfeller mot tilsatte

I første halvår i år ble det registrert 28 tilfeller av legemsvold mot tilsatte i kriminalomsorgen mens de var på jobb.

Det er en nedgang fra første halvår i fjor, da tallet var 48. Ser man på hele kalenderår, var antallet voldstilfeller 139 i 2012 og 87 i 2013.

Også det samlede antall volds- og trusseltilfeller gikk ned fra første halvår i fjor til første halvår i år: Fra 234 i fjor til 192 i år. Tallet for hele året 2012 var 406, mens tallet for 2013 var 521.

Det ble i 2012 innført et enklere system for å registrere volds- og trusselhendelser, noe som trolig førte til at det i dette året ble registrert flere hendelser enn året før.

- Bedre risikovurderinger og større bevissthet om risiko kan være en forklaring på nedgangen fra første halvår i fjor til første halvår i år, sier Marianne Vollan, direktør i Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI).

Hun mener nedgangen er gledelig, men understreker at arbeidet for å forebygge vold og trusler mot tilsatte må fortsette med uforminsket styrke. Og når hendelsene inntreffer, skal den tilsatte ivaretas på en god måte.

- Det er viktig at alle tilfeller av vold og trusler faktisk blir registrert. Vi kan aldri sikre oss fullt ut mot mørketall, men vi må gjøre hva vi kan for å holde dem så lave som mulig, sier hun.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk