Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Facebook i kriminalomsorgen

Facebook får stadig flere brukere, også blant de tilsatte i kriminalomsorgen. - Er dette uproblematisk, spør etatsbladet Aktuelt for kriminalomsorgen.
Facebook i kriminalomsorgen
Det er stadig nye måter å finne igjen gamle venner, holde kontakt og bli oppdatert på hva som skjer med dine nærmeste. Facebook har det siste året blitt stadig mer populært, men hvem får tilgang til profilen din, og hvilke opplysninger bør du la være å legge ut om deg selv?

I det siste nummeret av Aktuelt for kriminalomsorgen rettes blikket mot de sikkerhetsmessige utfordringene som dukker opp i kjølvannet av nettsamfunn som Facebook.

Manglende sikkerhetsbevissthet

Finn Grav, seniorrådgiver i Kriminalomsorgens sentrale forvaltning (KSF), mener det er all grunn til å advare mot manglende sikkerhetsbevissthet:

- Dette er et synspunkt som deles av både politiet og nasjonal sikkerhetsmyndighet. Informasjon om personer, deres aktiviteter, interesser, forbindelser – som i tillegg beskriver arbeidsoppgaver og forhold til arbeidsgiver – letter et eventuelt kartleggingsarbeid for de som har interesse av å foreta dette. Det har allerede forekommet at sensitiv informasjon er publisert i Facebook, men jeg kjenner ikke til at det har skjedd for kriminalomsorgens område, sier han til etatsbladet.

Les mer om temaet i Aktuelt for kriminalomsorgen nr 3/2007.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk