Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

En pilot for framtidas kriminalomsorg

Vestoppland fengsel avdeling Valdres arrangerte 21. september utviklingsseminar med 60 deltakere. Både justisminister Knut Storberget, ordfører Eivind Brenna i Vester Slidre kommune og fylkesordfører Audun Tron var på plass.

Utviklingsseminaret i september hadde som formål å fokusere på framtidspotensialet for fengselsavdelingen, samtidig som det markerte avdelingens 25-års jubileum. Vestoppland Fengsel avdeling Valdres er en fengselsavdeling med 25 soningsplasser med lavere sikkerhet. Fengselet kan tilby 19 enerom og 3 dobbeltrom.

"Vi er et lite og oversiktlig fengselsmiljø der innsatte blir sett og hørt. Det gir gode forutsetninger for individuell oppfølging", forklarte fengselsleder Hans Grøndahl under seminaret. Avdelingen har en idyllisk beliggenhet på en øy ute i Slidrefjorden der fengselet driver gårdsdrift og bevisst trekker veksler på den flotte naturen omkring. Befolkningen i nærmiljøet ser positivt på fengselet og har etablert egen venneforening ”Slidreøyas venner”.

Justisminister Knut Storberget ga anerkjennelse til fengselet for den entusiasme, varme og glede som ansatte og andre utviser. "Vestoppland Fengsel avdeling Valdres er en pilot for framtidens kriminalomsorg. Her synliggjøres politisk arbeid og føringer. Modellen for Stortingsmelding nr. 37 (”Straff som virker - mindre kriminalitet - tryggere samfunn”) er levendegjort på denne plassen", sa Storberget.

Valdres fengsel

Fra åpningen av utviklingsseminaret i Vestoppland Fengsel avdeling Valdres 21. september. På bildet ser vi blant andre regionleder Gro Lundby og ordfører i Vestre Slidre kommune Eivind Brenna (begge med ryggen til), justisminister Knut Storberget ved siden av fengselsleder Hans Grøndahl, Stine Renate Håheim og Morten Ørsahl Johansen, begge medlem av justiskomiteen.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk