Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Designstol fra Vik fengsel til London Design Festival

Designeren Morten Skjærpe Knarrum samarbeidet med innsatte i Vik fengsel for å utvikle og produsere møbelserien Saman/Låst. Nå stilles denne ut på en av verdens største og viktigste arenaer innen møbel- og interiørdesign.
Vik fengsel stoler

Morten Skjærpe Knarrum gjorde masteroppgaven sin i design i Vik fengsel. Det startet opp med en workshop høsten 2010 sammen med seks innsatte. De fikk i oppgave å lage et sittemøbel.

Spisestolene som ble produsert vant åpen klasse for unge talenter på Designdagene i regi av Norsk designråd i 2011.

 – Kriminalitet er ofte ei impulsiv handling der gjerningspersonen ikke tenker over konsekvensene. I en designprosess må vi reflektere over de handlingene og valgene man gjør, elles ender vi opp med noe annet enn det man skulle lage. På den måten lærer man å tenke i en større samanheng, sa Knarrum etter at han vant prisen for unge talenter i 2011.

Denne uka er de med og representerer norsk design på London Design Festival, en viktig internasjonal arena for møbel og interiørdesign.

Flaggskip for norsk design

Direktøren i Norsk designråd sier til Aftenposten at festivalen hvor Norge presenterer utstillingen 100% Norway er selv flaggskipet i designrådets arbeid med å løfte fram norsk design internasjonalt.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk