Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ønsker ekstra kull til Bergen

Kriminalomsorgen region vest har behov for 55 nye stillinger som fengselsbetjenter. Regiondirektør Per Sigurd Våge tror de først vil nå målet om et så stort antall nye fagutdanna fengselsbetjenter gjennom etablering av et lokalt utdanningstilbud

Det er i et oppslag i Bergensavisen at regiondirektøren i vest nå tar til orde for at et ekstra kull med fengselsbetjenter utdannes i Bergen.

- Vårt behov blir ikke dekket på en skikkelig måte med mindre vi får organisert utdanningstilbudet lokalt. Men hvis vi får det, tror jeg vi får det til, sier Våge til avisa - om mangelen på fagutdanna fengselsbetjenter i regionen.

I 2008 måtte fengslene i region vest bruke vikarer til å dekke inn 55 fulle stillinger, noe som tilsvarer 90.000 vikartimer. I tillegg kommer overtidsbruken.

Og i Bergen fengsel har mannskapssituasjonen ved flere anledninger gjort at aktiviteter er blitt avlyst - og i enkelte avdelinger har selv avviklingen av personalmøter møtt på store utfordringer.

Per Sigurd Våge viser til at fengselsbetjenter ved to tidligere anledninger har blitt bredt rekruttert i Bergen. Noe som ga fengslene i området viktige tilskudd av fagutdanna personale. - Nå ønsker vi å gjennomføre desentralisert betjentutdanning slik det allerede er gjennomført i fire regioner, sier han.

Også i et brev til Kriminalomsorgens sentrale forvaltning peker direktøren på den vanskelig mannskapssituasjonen i regionen. Og mener de er klare til å sette i gang arbeidet med en slik desentralisert utdanning allerede på denne siden av sommeren.

per
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk