Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Åpning av Ravneberget fengsel

Ravneberget fengsel
NYTT FENGSEL: Det nye fengselet ved Ravneberget har ordinær kapasitet på 16 kvinnelige soningsplasser. Fengselet har lavere sikkerhetsnivå og er et viktig tiltak for å videreføre et godt soningstilbud for kvinner. Bildet viser administrasjonsbygget og deler av boenhetene til de kvinnelige innsatte.

Justisminister Knut Storberget åpnet i dag Ravneberget fengsel i Sarpsborg. Den nye fengselet har lavere sikkerhetsnivå, er for kvinnelige innsatte og er et viktig tiltak for å videreføre et godt soningstilbud for kvinner. Etableringen av Ravneberget kombineres med at Fredrikstad fengsel omgjøres til fengsel med høyt sikkerhetsnivå for menn. Dette vil bidra til bedre lukket fengselskapasitet i østlandsområdet, der behovet for plasser er stort.

Regjeringen la 15. mai frem en tiltaksplan for å fjerne soningskøen innen 2009. Åpningen av Ravneberget fengsel, kombinert med etableringen av ny lukket fengselskapasitet i Fredrikstad, er ett av mange tiltak som settes i verk for å øke soningskapasiteten i østlandsområdet og for å bedre innholdet i soningen.

Det nye fengselet, som er et tidligere forsvarsanlegg, ligger i Kriminalomsorgen region øst og vil bli ledet av Leif Skaug. Ravneberget har ordinær kapasitet på 16 plasser.

Relaterte sider:
Åpning av Ravneberget fengsel
OFFISIELL ÅPNING: Ravneberget fengsel ble i dag offisielt åpnet av justisminister Knut Storberget. På bildet er statsråden sammen med fengselsleder Leif Skaug (til venstre), fungerende ekspedisjonssjef Andreas Skulberg og ordfører i Sarpsborg, Jan O. Engesmyhr.


SONINGSKØEN I HOVEDTALL:

  • Kapasitetsutnyttelsen i fengslene har over flere år vært på et meget høyt nivå. Til tross for dette har det i en årrekke vært soningskø i Norge. Per 22. juni 2006 var det i overkant av 2 700 dommer i kø. Soningskøen er lengst på øst- og vestlandet. Det har også bygget seg opp en kø på samfunnstraff.
  • Per 1. juni 2006 var det i overkant av 3 300 fengselsplasser i Norge. Det er en rekke plasser under etablering. Ut fra dagens planer forventes det å være en kapasitet på om lag 3 600 plasser i Norge i 2009. I tillegg vil det i 2006 bli opprettet 150 midlertidige plasser som et ledd i arbeidet med køavvikling.
{}
{#SUBHEADLINE PREFIX='

' POSTFIX='

' /#} {Åpning av Ravneberget fengsel} { 0+0200CPM0EJune+0200RJunPMCEST='%Europe/Oslo. %468 %2006' +02:00REJune1X='<00ppm6 2006-06-29T12:15:00+02:00Thursdaypm0000="29pm30Europe/Oslo">' +02:00+0200thCESTJune1X='' /}
{}
{}
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk