Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Bøtteballetten på Bredtveits kulturuke

Langkost, bøtter og vaskebrett var instrumentene da Bøtteballetten holdt konsert for å markere avslutningen på Bredtveit fengsel sin kulturuke.

Kulturuke med Søppel

En gang i året har Bredtveit ei kulturuke hvor innsatte og ansatte jobber sammen om et spesielt tema hele uka. Den årlige kulturuka skal skape brudd i vanlige rutiner og snu litt opp ned på hverdagen. I tillegg er målet å skape samarbeid, og at de som er med skal lære noe nytt. Tidligere har temaene blant annet vært ”Sterke kvinner” og ”Kvinner og klær”. Kulturuka i år ble avsluttet fredag 28. oktober, og hadde temaet ”Søppel”.
Papirblomster Bredtveit

Resirkulering

Reirkulering er spesielt aktuelt i Oslo ettersom byen er midt i en prosess for å få alle innbyggere til å resirkulere, og Renholdsetaten og Fretex var invitert til å holde foredrag. Innsatte har også jobbet med blant annet redesign av klær, de har laget eget papir i tillegg til å lage blomsterdekorasjoner og blomsterpotter i papir. Det ble sydd sminkepunger, og til og med et musikkstykke ble laget ved gjenbruk av gamle materialer, som vaskebrett og gamle bøtter.

Et godt avbrekk

Kristin som spilte i Bøtteballetten synes det var en artig uke. - Det var en annerledes uke, og det er bra å lære noe nytt. Noe visste jeg fra før, men det er bra å få større bevissthet, sier Kristin. Hun setter også pris på muligheten til å gjøre noe annerledes i hverdagen og møte andre enn dem hun vanligvis ser. - Uka blir et godt avbrekk, det blir ikke det samme hele tiden. Det er bra at det arrangeres slike uker.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk