Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Blues i Ringerike fengsel

I dagene 27., 28. og 29. mai arrangeres det bluesfestival i Ringerike fengsel

3486758347_5477994a[1]

Hønefoss videregående skole og Ringerike biblioteks avdelinger i Ringerike fengsel og fritidsavdelingen i fengselet arrangerer sammen med Norsia-Delta Bluesfestival Innsia Bluesfestival.

Det er en seanse over tre dager med workshops for innsatte og blueskonserter med noen av Norsia-Delta Bluesfestivals artister og band fra egne rekker.

Det blir workshops i sang, gitar og munnspill med kursholdere fra Norsia-Deltia.

Onsdag 28. er det konsert med «Delta Doc» fra Norge, «Skyldig som faen» fra Bastøy fengsel og «Taxi» fra Ringerike fengsel.

«Skyldig som faen» er kjent fra flere opptredener på ulike bluesscener i Norge og fra TV.

«Taxi» er det første bandet med utspring i Ringerike fengsel, som et resultat av samarbeidet med MIFF (musikk i fengsel og frihet) og Hønefoss videregående skole.

I tillegg kan det bli innslag av deltagerne fra workshops’ene.

Tre band på scenen

Torsdag 29. er den store konsertdagen med blueskafé i gymsalen og tre band på scenen. De to store fellesskapsavdelingene i fengselet får 1.5 time hver med musikk av «Trampled Under Foot» fra USA, «No Cash» fra Norge og «Taxi» fra Ringerike fengsel.

Ringerike fengsel har hatt mange store og ulike kulturtilbud, men dette er første gang fengselet arrangerer en blå musikkfestival. Fengselet håper å kunne gi de innsatte noen dager med rom for ettertanke og refleksjoner over hva som er mulig å få til om man bare vil.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk