Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Bergens første ”egenproduserte” betjenter

Det var en historisk begivenhet for Bergen fengsel da 23 aspiranter i august mottok vitnemål og ”gullstripe”. Aspirantene hadde som første kull ved Bergen fengsel fullført sin desentraliserte utdannelse som fengselsbetjenter. Bergen er et av tre fengsler med eget aspirantkurs
avgangskull Bergen 2011
Åna fengsel og Ravneberget fengsel har også egne aspirantkurs, og utdannelsen skjer i regi av Kriminalomsorgens utdanningssenter (KRUS). Det er et tiltak for blant annet å sikre rekruttering av fengselsbetjenter til distriktene. Bergenskullet ble opprettet september 2009, på bakgrunn av stort behov for etatsutdannede betjenter i Bergen fengsel. Samtlige aspiranter har bosted i Bergens regionen, og alle er tildelt pliktår i Bergen fengsel.

- Ved å rekruttere aspiranter fra nærmiljøet tror man det er mer sannsynlig at de blir boende. Slik beholdes kompetansen lokalt. I tillegg er det et generelt behov for å utdanne flere fengselsbetjenter, sier Hans Jørgen Brucker, direktør ved KRUS. Han kan fortelle at det i høst er det startet opp tre nye desentraliserte kull.

I Bergen er de veldig fornøyde med samarbeid og oppfølging fra KRUS. Ordningen med desentralisert undervisning skal evalueres i år, blant annet ved å se på lærernes og aspirantenes erfaringer.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk