Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Bergen var vertskap for norsk/russisk tverretatlig møte.

Årets første prosjektgruppemøte der representanter fra Arkhangelsk og Murmansk fylker møtte de norske samarbeidspartene, fant sted i Bergen.

Russisk_samarbeid

Med fokus på barn og unge

Det tverretatlige samarbeidet har fokus på barn og unge i konflikt med loven. I tillegg har samarbeidet fokus på forebygging av kriminalitet blant mindreårige, deriblant rehabilitering og tilbakeføring. Etter opplæring fra norsk side har Arkhangelsk og Murmansk kommet godt i gang med å etablere megling for barn og unge som alternativ til fengsel.

Den russiske delegasjonen ønsket å besøke Ungdomsenheten ved Bjørgvin fengsel, Hordaland friomsorgskontor og Bergen ungdomssenter MultiFunc.

Vertskapet var kriminalomsorgen region Vest i samarbeid med Kriminalomsorgen region Nord, Konfliktrådet i Sør-Trøndelag, Kriminalomsorgsdirektoratet og Bufetat region Nord.

Utveksle metoder

Målsettingen for samarbeidet er å utveksle metoder for forebygging av kriminalitet blant barn, alternativer til fengsling av barn og rehabilitering av unge lovbrytere. I kriminalomsorgssamarbeidet med Russland er vår målsetting å bidra inn i de russiske målsettinger om å følge internasjonale standarder, europeiske normer og menneskekonvensjoner.

Russerne fikk presentert de ulike etaters tilnærming til temaene; forebygging, reintegrering og rehabilitering.

Kriminalomsorgen presenterte de ulike straffeformene og formålet med straff og kriminalomsorgens verdier. Assisterende regiondirektør Leif Waages budskap var «bekjempelse mot kriminalitet er en kamp for våre verdier». Videre fikk de informasjon om ungdomsstraffen og offerfokuserte samtaler ved Iren Sørfjordmo.

Stor takk til kriminalomsorgen region Vest for strålende gjennomføring av prosjektgruppemøtet og seminaret.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk