Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Behøver fengselsfaglige ferievikarer til Ringerike

For å unngå stengning av en avdeling ved Ringerike fengsel i sommer, oppfordrer KSF fengselstilsatte til å ta godtgjorte ferievikariater ved fengselet.
Det er behov for fengselsfaglige ferievikarer ved Ringerike
Arbeidstilsynet har stilt krav til Kriminalomsorgen region sør som må oppfylles for å unngå delvis stengning av Ringerike fengsel i ferien. Kravet er å iverksette tiltak som gjør at fengselsbetjentene på Ringerike oppnår et fullt forsvarlig fysisk og psykisk arbeidsmiljø.

Ikke nok vikarer

På bakgrunn av dette har Ringerike fengsel og Region sør arbeidet hardt for å tilrettelegge ferieavviklingen på en god måte og for å skaffe ferievikarer. Det har likevel ikke lykkes å skaffe et tilstrekkelig antall vikarer for forsvarlig bemanning i alle funksjoner i ferien frem til 20. august.

- Bemanningen på Ringerike er knapp, og fengselet er sårbart ved sykefravær og annet fravær - særlig i ferier, sier avdelingsdirektør Unni Gunnes i Kriminalomsorgens sentrale forvaltning (KSF).

Fra 2008 vil det bli sørget for at bemanningen ved Ringerike fengsel økes. Fra 15. september og frem til årsskiftet vil et ekstra kull med aspiranter fra KRUS bidra til en nødvendig styrking av bemanningen.

Ekstraordinært tiltak

Det er imidlertid behov for helt ekstraordinære tiltak for å hindre delvis stengning av fengselet i sommerukene, med de store ulempene og det betydelige merarbeidet dette ville medføre.

- Vi håper derfor det er fengselsbetjenter eller andre med fengselsfaglig bakgrunn som kan tenke seg å utsette ferien sin, sier Unni Gunnes.

Godtgjøring

KSF tilbyr de som tar ferievikariatet:
  • én ekstra friuke som kan avvikles i løpet av høsten (ordinær arbeidsgiver vil bli kompensert for vikarutgifter).
  • en beordringsgodtgjørelse på kr 460,- pr arbeidsdag. I tillegg dekkes faktiske reiseutgifter.
Ringerike fengsel trenger ferievikarer i to perioder:
  • ukene 28, 29 og 30
  • ukene 31, 32 og 33
Søknadsfrist er senest onsdag 11. juli.

Klikk her for full utlysningstekst
Det er behov for fengselsfaglige ferievikarer ved Ringerike}"> {Det er behov for fengselsfaglige ferievikarer ved Ringerike}
{#SUBHEADLINE PREFIX='

' POSTFIX='

' /#} {Behøver fengselsfaglige ferievikarer til Ringerike} { 0+0200CPM0EJuly+0200RJulPMCEST='%Europe/Oslo. %607 %2007' +02:00REJuly1X='<51ppm7 2007-07-06T15:34:51+02:00Fridaypm5151="06pm31Europe/Oslo">' +02:00+0200thCESTJuly1X='' /}
{For å unngå stengning av en avdeling ved Ringerike fengsel i sommer, oppfordrer KSF fengselstilsatte til å ta godtgjorte ferievikariater ved fengselet. }
{}
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk