Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Bedre samarbeid om bolig etter løslatelse

Alle de store kommunene har nå sluttet seg til samarbeidsavtaler mellom kriminalomsorg og kommune. Det viser en fersk rapport fra Husbanken.
Bedre samarbeid om bolig etter løslatelse
I rapporten som ble lagt på Husbankens sider i dag, slås det fast at samarbeidet med kriminalomsorgen om boligsosialt arbeid er blitt betydelig bedret de siste årene. Det er nå totalt underskrevet 26 samarbeidsavtaler, avtaler som er svært sentrale for å starte tidlig med å finne bolig til de som løslates fra fengsel.

- Å få på plass gode samarbeidsstrukturer er viktig for at de som kommer fra institusjon eller fengsel skal få tilbud om en bolig og ikke ende opp i kortvarige boligløsninger. Jeg vil oppfordre kommunene til å få på plass samarbeidsavtaler mellom behandlingsinstitusjoner og kommune, og fengsel og kommune, sier Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa i en pressemelding.

Nasjonalt arbeid

Den nasjonale strategien mot bostedsløshet skal gjennomføres i perioden 2005 - 2007. Strategien ble lagt fram som politisk satsning i St.meld.nr.23 (2003-2004) "Om boligpolitikken" og er nærmere presentert i dokumentet "På vei til egen bolig" fra 2006.

Det er Husbanken som har det nasjonale ansvaret for tilrettelegging og koordinering av strategien. Kommunene er den sentrale operative aktør i arbeidet.

Høsten 2005 inngikk Regjeringen og Kommunenes sentralforbund (KS) en avtale om å forebygge og bekjempe bostedsløshet. KS og Kommunal- og regionaldepartementet har framforhandlet en ny avtale på boligsosialt arbeid. Denne ble underskrevet 24. oktober.

Strategien har tre hovedmål: å motvirke at folk blir bostedsløse, å bidra til god kvalitet på døgnovernatting, og å bidra til at bostedsløse raskt får tilbud om varig bolig. Innenfor hovedmålene har strategien fem resultatmål:
  1. Antall begjæringer om utkastelser skal reduseres med 50 prosent og antall utkastelser med 30 prosent
  2. At ingen skal måtte tilbringe tid i midlertidige løsninger ved løslatelse fra fengselsopphold
  3. At ingen skal måtte tilbringe tid i midlertidig løsninger etter utskrivelse fra institusjon
  4. Ingen skal tilbys døgnovernatting uten kvalitetsavtale
  5. Ingen skal oppholde seg mer enn tre måneder i midlertidig botilbud.
Bedre samarbeid om bolig etter løslatelse}"> {Bedre samarbeid om bolig etter løslatelse}
{#SUBHEADLINE PREFIX='

' POSTFIX='

' /#} {Bedre samarbeid om bolig etter løslatelse} { 0+0100CPM0ENovember+0100RNovPMCET='%Europe/Oslo. %556 %2007' +01:00RENovember0X='<11ppm11 2007-11-12T13:21:11+01:00Mondaypm1111="12pm30Europe/Oslo">' +01:00+0100thCETNovember0X='' /}
{Alle de store kommunene har nå sluttet seg til samarbeidsavtaler mellom kriminalomsorg og kommune. Det viser en fersk rapport fra Husbanken. }
{}
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk